Pođite sa nama Mliječnim putem

Mliječni put je jednomjesečni program pripreme za buduće roditelje. Predviđa edukaciju na niz tema koje pomažu roditeljima da spremni dočekaju porođaj i prve dane sa bebom.

Program startuje u srijedu, 7-og februara 2020 u hotelu Centreville od 18.30

Prolazeći Mliječnim putem:

 

• Dr Vojislav Miketić, ginekolog – Trudnoća i porođaj – jedinstveno iskustvo

• Vms babica Marijana Bogavac – Dojenje – Na mliječnom putu

• Vms babica Marijana Bogavac – Odlazak u porodilište

• Dr Branka Samardžija, pedijatar – Prva pitanja za pedijatra

• Dr Anđela Raičević, stomatolog - Nekoliko savjeta za zdrave zube

• Jelena Stanišić, biolog – Matične ćelije – zalog za budućnost

• Dr Magdalena Vujović, nutricionista – Ishrana u trudnoći i tokom dojenja

• Dr Branka Purlija, psihijatar - Prva iskustva u roditeljstvu

 

Trudnoća je jedinstven period u životu svake žene, vrijeme u kom se žena priprema za svoju biološku ulogu da postane majka. Svaka žena osjeti trenutak kad je spremna da se ostvari kao majka. Nekada je majčinstvo bilo najznačajnija uloga za ženu, međutim danas je drugačije. Žena svoj dosadašnji način života usklađuje sa izazovima majčinstva.

Parovi koji čekaju bebu odjednom uočavaju da „ima više trudnica nego prije“, reaguju na dječija ponašanja, počinju da se interesuju za roditeljske priče o djeci, iskustva u odgajanju djece i slušaju razne savete. Neprimetno ulaze u jedan novi svet.  

Najveći broj žena želi da doji, ali često ne uspeju da ostvare svoju želju. Saveti koji dolaze sa svih strana često unose zabunu. Dojenje i nega bebe je put koji traje. Da bi se stiglo do cilja, za put se treba pripremiti. Potrebno je da budući roditelji razumeju kako beba doživljava svet oko sebe, mamu, tatu, kako komunicira, koliko joj hrane treba, šta je to što bebama prija...

 

Naša želja je da pružimo podršku svim trudnicama koje žele da doje. Trudnice će dobiti praktične savete, naučiće da prate znake svoga tijela, prepoznaju zahtjeve bebe. Prva stanica na Mijlečnom putu je porođaj, koji kod žene budi strepnju. Cilj nam je da približimo trudnicama porođaj na način koji je njima prihvatljiv. Želimo da trudnice razumeju šta se dešava tokom porođaja. 

 

Prijavu za Mliječni put možete izvršiti pozivom na 067 252 253.

 

Kroz Mliječni put će vas voditi vrhunski stručnjaci iz oblasti ginekologije, pedijatrije, sestrinske nege i dojenja. Tokom mjesec dana ćemo imati 4 predavanja, jednom nedjeljno od 18.30 - 20.30