Set za transport krvi Vita 34

Siguran transport do laboratorije

Najdužim medicinskim iskustvom mi postavljamo standarde svim ostalim bankama matičnih ćelija u Evropi. Zbog toga konstantno radimo na inovacijama, te smo u svrhu sigurnog transporta razvili sopstveni set za prikupljanje matičnih ćelija.

Sopstveni set za prikupljanje matičnih ćelija

matične ćelije Vašeg djeteta su dragocjene. Zbog toga smo učinili sve što je u našoj moći da razvijemo pouzdane materijale i procese, koji ih čuvaju od trenutka prikupljanja na porođaju do skladištenja. U tu svrhu smo razvili sopstveni set za prikupljanje matičnih ćelija. On je sterilan i sadrži sve što je potrebno da se obezbijedi siguran transport matičnih ćelija.

Uporedjivanje setova za transport krvi

Set za transport matičnih ćelija Vita 34 je na pregledu tehničke inspekcije TÜV-a pokazao ubjedljivo najbolje rezultate: izložen maksimalnim temperaturama i do 40° C set održava stabilnost temperature uzorka skoro 6 sati, za razliku od ostalih setova koji mogu da izdrže maksimalno 2 sata i 41 minut.

U Evropi ne postoji stabilniji set za prikupljanje i transport matičnih ćelija

Matične ćelije moraju da se transportuju na sobnoj temperaturi. To predstavlja veliki izazov za našu logistiku prije svega tokom ljeta i zime. Zbog toga je Vita 34 razvila sopstveno transportno pakovanje, koje ne samo da predstavlja zaštitu od potresa, već optimalno kompenzuje temperaturne oscilacije.

Stručnjaci TÜV-a (Organizacija za tehničku inspekciju) su potvrdili da u Evropi ne postoji drugi set za prikupljanje matičnih ćelija, koji toliko dugo drži temperaturu stabilnom. Set sadrži termometar koji očitava promjene temperature tokom transporta.

 

Naša vrećica za zamrzavanje ostaje fleksibilna i na -196°C

Da bi matične ćelije Vašem djetetu bile na raspolaganju tokom cijelog života, Vita 34 ih skladišti na temperatjuri od -196°C. Na ovoj temperaturi matične ćelije praktično ne stare. Ali ekstremna temperatura postavlja visoke zahtjeve u pogledu materijala. Uobičajeni materijali postaju kruti i pri potresima mogu da se polome. Da bi se to spriječilo, mi smo tokom višegodišnjeg istraživačkog rada razvili sopstvenu vrećicu za zamrzavanje, koja se sastoji od materijala stabilnog na niskim temperaturama i otpornog u pogledu lomljenja. To je mnogo skuplje od standardnih materijala, ali znači više sigurnosti za matične ćelije iz pupčane vrpce.

Zanimljive činjenice

  • Jedinstvena usluga - samo u Vita 34 je moguće pohraniti matične ćelije na pola vijeka
  • Sopstveno transportno pakovanje koje optimalno kompenzuje temperaturne oscilacije
  • TÜV (Svjetska organizacija za tehničku inspekciju) je testiranjem Vita 34 setova i setova ostalih porodičnih banaka matičnih ćelija, utvrdila da Vita 34 ima najsigurniji set za transport matičnih ćelija
  • Sopstvena vrećica za zamrzavanje napravljena od posebnih materijala otpornih na niske temperature i lomljenje
  • Bio Save je organizovao transport matičnih ćelija putem specijalnih kurirskih službi, ali i transport drumskim putem u slučaju vremenskih nepogoda